Jump to content
Planeswalker.eu
Sign in to follow this  
FenikZ

Vintage liga XIII - 5. turnir (šteje za MKM Trials)

Recommended Posts

Srečnga pa zdravga vsem skupaj in upam, da ste že premagali ponovoletni stasis in crippling fatigue. V 2019 štartamo s polno paro za domovino s Hazeonom Tamarjem naprej, ampak dobro preberite najavo, da ne bo kdo delal panoramskih izletov z avtom in prinesel napačnega decka. Tokrat bomo za spremembo igrali v Ljubljani, ne v Medvodah, in sicer bo gostovanje pri Kartologih za Bežigradom. Prav tako ne bomo igrali vintaga, kot je bilo prvotno načrtovano (bo prestavljen na februar), ampak legacy, da bo turnir štel za MKM Series Trials, in sicer za Bologno (18.-20. januar 2019), tako da če bi kdo šel tja, naj se le pomuja prit na turnir, saj zmagovalec dobi bon za 40 evrskih, en bye in MKM playmat (na registration desku na MKM turnirju). Poleg tega bo MKM prispeval nekaj malega bonov v nagradni sklad za turnir, tako da bodo nagrade še bolj polnozrnate kot običajno.

 

Kdaj: nedelja, 13. januar 2019, začetek prijav ob 10h, štart turnirja okoli 10.30 in niti minuto pozneje. Kdor zamudi brez opravičila staršev (ali pa klica meni, no), dobi 1st round game loss in late entry.
Kje: Četrtni mladinski center Bežigrad, Vojkova 73 (Google Maps). Prostor se nahaja v pritličju srednje stolpnice, vhod je z desne strani, samo sledite grafitom. V bližini je LPP postaja Puhova, kjer ustavlja avtobus št. 20. Parkiranje je možno ob cesti pri stolpnicah, v bližini pa je tudi javno parkirišče na Gosarjevi ulici (Google Maps). Prvi dve uri parkiranja sta 0.60€ oz. 1.80€ za celo noč po 19:00 uri.
Format: Legacy (Oglej si, katere karte so v Legacyju prepovedane).
Prijavnina: 12€
Nagradni sklad: 7€/igralca, ostalo gre za najemnino prostora in v nagradni sklad za finale lige. Plus nagrade za najboljše, ki jih prispeva MKM.

 

 

 

Naj se techanje in sposojanje (napišite kar v to temo) začne!

 

Več o Vintage Ligi na splošno ter novostih in spremembah v letošnji sezoni si preberite tukaj ... Eh, saj v resnici ni nič novega.

Ne pozabite, da imate tisti, ki pridete na 8 turnirjev v sezoni (od enajstih), potem brezplačno udeležbo na enem od naslednjih turnirjev. Se pa ta bonus ne prenaša v naslednjo sezono. Prav tako bo nagrajen najboljši novinec, ki bo dosegel vsaj 60 točk. Trenutno vodi Fujs s 24 točkami.

 

Prijavljeni:
Aleš Jeraj
Anže Radej
Martin Medved
Aleksander Fujs
Tomo Pejanović Nosaka
Matija Korošec
Samo Stopar
Luka Slavec
Miha Žagar
Grega Posinek


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brata Mis.

Nejc prosi za sposojo par kart:

4x thoughtsieze 

1x fatal push

2x flutterstorm

Hvala in sry za last minute.

lpL

Share this post


Link to post
Share on other sites

še pustite proxije?

 

bi si pa sposodu:

2x ensnaring bridge

2x karakas

1x graffdiggers cage

2x faerie macabre/surgical exctraction

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seveda so proksiji dovoljeni (sej pise). Prinesem vse za oba, razen 2xTS in 2x karakas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

V nedeljo je Liga gostovala pri Kartologih v Ljubljani ter privabila 16 odvisnikov, osebkov in povedkovih prilastkov od pisanih kartončkov. Plac je lušten (samo s parkiranjem je malo križ), vzdušje je bilo fajn in upam, da se bodo tudi tisti, ki ne sodijo v stalni inventar Vintage Lige, zdaj kaj raje pokazali še na kakem turnirju v Medvodah. Na koncu sem slavil jaz z Elfi, z enakim številom točk (in manjšo srečo pri bogovih tiebreakerjev) pa je bil drugi Slavec s Stormom. Tretji je bil z zmago manj in drawom več Jeraj z Miracli, sicer pa je bil metagejm sestavljen takole: 2x Elves, 3x Storm, 2x Eldrazi, Miracles, Goblins - the other Elves, Esperblade, Burn, Death&Taxes, Omnitell, Grixis control, UB Death's shadow in Loam Depths.

Lestvica in deckliste (chop chop, pošljite jih)

Po skoraj polovici sezone sem na prvem mestu jaz, a za ovratnikom že čutim Drotov in Stoparjev zadah, pa tudi sicer razlike na vrhu niso prav velike in lahko že ena odlična uvrstitev ali izpuščen turnir temeljito premešata vrstni red. Med naj novinci pa vodi Fujs z 10 točkami naskoka pred starejšim od bratov Mis.

Lestvica lige

 

Ker smo zavoljo MKM Trialsov menjali formate, bo februar mesec Vintaga, in sicer bosta na vrsti kar dva turnirja tega žlahtnega formata: 3. in 24. februarja. Ravnica Allegiance bo že legaliziran.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 16. 1. 2019 at 12:42, FenikZ said:

2x Elves, 3x Storm, 2x Eldrazi, Miracles, Elves, Esperblade, Burn, Death&Taxes, Omnitell, Grixis control, UB Death's shadow in Loam Depths.

Where are goblins at??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×