Jump to content
Planeswalker.eu

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 23. 08. 2019 in all areas

 1. 2 points
  Poletno MtG mrtvilo je za nami, mularija se je vrnila v šolo, vreme sporoča, da bo počasi čas za dolge gate, Primorci pa se pripravljajo na desetmesečno sezono obiranja oliv ter posledično upravičenega izostanka od obiskovanja turnirjev... Kaj to pomeni? Da je čas za novo sezono Vintage lige, seveda! Že štirinajsto po vrsti. Kdo bi si tistega davnega leta 2005 mislil, da bomo tako dolgo pošiljali orat žvali, za ceno življenja uveljavljali moč volje in žrtvovali lande, ki nič ne obljubljajo in držijo svojo obljubo? Čudna so pota Gospodova... Kakorkoli že, pustimo moje bluzenje in poglejmo, kaj se je v svetu medžiksov spremenilo od finala 13. lige do danes. Izšle so tri nove edicije (Modern Horizons, Core 2020 in Commander 2019), ki so eternal formate kar fino pretresle s kartami, kot so Wrenn and Six, Plague Engineer, Arcum's astrolabe, Collector ouphe, canopy enemy color landi, Force of Negation in Vigor, Prismatic vista, Elvish Reclaimer, Veil of Autumn in Manifold Key, pa seveda še Hogaak in Mystic forge, ki sta vmes še tudi pristala na tnalu. Slednji je bil 26.8. restrictan v Vintagu skupaj s Karnom, Great Creatorjem, Mental Misstepom in Golgari Grave Trollom (ki se ima za to bržkone zahvaliti ravno Hogaaku). Je bil pa zato odrestrictan Fastbond, ki pa v teh 14 dneh ni ravno povzročil revolucije. Druga večja novotarija pa je uvedba London mulligana, pri katerem se je prav tako tresla gora, rodila pa se je miš, saj v nasprotju z zatrjevanjem forumskih spletnih ekspertov niso zavladali kombo in prison decki, ampak je metagejm še kako pisan. Naš bo pa itak izrojen, ker se bo večina v skladu s tradicijo po pijansko držala svojega plota, ehrm, posleevanega decka, ane Taku, to je bilo vse, kar se tiče novosti. Ostalo bo vse po starem, torej Medvode, 7x legacy in 4x vintage + invitational legacy finale, 12e prijavnine, 6 rund straight swiss turnirji, you know the drill. Upam, da bo tudi MKM kej sponzoriral. Obisk lepega kraja ob sotočju Sor je že napovedal z naftalinom odišavljeni gost s Štajerske, ki ga je ponovno premamila skušnjava farbovitih kartončkov. Upam, da se poleg stalnega inventarja najde še kdo od rekonvalescentov in da se nas bo zbiralo lepo število, da bo bolj zabavno. Tudi rezidentne fotre in mamo pozivam, naj bodo usmiljeni do dedkov, babic, tašč, tastov, stricev in tet ter svoje pamže za kak dan prepustijo njim, sami pa pridejo malo na odklop v medžikaško družbo. Sej bodo mulci in mulke preživeli, tudi če bodo en dan živeli samo od štrudla in pomfrija Čisto za konec pa sevevda še urnik turnirjev, ane: 22. september - legacy 13. oktober - legacy 10. november - vintage 1. december - legacy 12. januar - vintage 9. februar - legacy 1. marec - vintage 22. marec - legacy 19. april - vintage 10. maj - legacy primorska 31. maj - legacy 21. junij - finale legacy Se vidimo!
 2. 2 points
  ja p**** jim tetina, lih k sm nabavu venegvine pa set archlight feniksov za modern... Ja nič, bojo pa Hogaaki strašil v legacyu ^^
 3. 1 point
  Drot ne igra kart, ki imajo GG v mana costu. Razen če se imenujejo Arrogant wurm in se piše leto 2005
 4. 1 point
 5. 1 point
  22. september 1888, Washington, ZDA: Izide prva številka National Geographica. 22. september 1967: Osaka, Japonska: Rodi se japonski rokoborec SUPER DELFIN (スペル・デルフィン Superu Derufin). 22. september 2019: Medvode, Slovenija: Začne se Vintage Liga 14. Zgodovinski dogodki. Kdor jih zamudi, si je čist sam kriv.
 6. 0 points
×