Jump to content
Planeswalker.eu
FenikZ

Vintage liga ducat - predlogi

Recommended Posts

Glede na to, da je kar nekaj igralcev Legacya me zanima kako to, da se v LJ nič ne hefta legacya? Morda kakšni tirnirji v LJ?

Probelm je zgolj konstanten in primeren plac. Pa Medvode so 10 min iz Lj, tko da brez izgovorov :P

 

@vintage: Ja no mene osebno bi zelo bolelo, če se vintage zmanjša/ukine, mi je res fun kljub vsem očitkom. Res je feeling bolj casual od legacyja in znajo bit igre bolj enostranske, ampak meni vse odtehta gledat sweet stare in broken kartice (dejansko nas ima dost tudi original in pimp stvari in niso na mizah le proxiji). Jaz sem se v Magic zaljubil prav zaradi starih kart in artov in mi ga res sede castat Oath, Hermit Druida, Tinkerja, igrat Dredge z Bazaarji, Storm s Potenco in vsemi Tutorji...res si ne želim, da bi mi vse te karte samo počivale v binderjih.

Če pa ste res negativnega mnenja v večini pa pač res najboljš da se nardi anketa al kaj  #jebenademokracija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probelm je zgolj konstanten in primeren plac. Pa Medvode so 10 min iz Lj, tko da brez izgovorov :P

 

#jebenademokracija

Morda plac za bežigradom, kjer se igra modern?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vsem za odziv, bomo z vrhovnim kabalom še malo pomožganonevihtili in poponderirali, pa bomo videli, kaj bo na koncu nastalo s tega stacka.

 

Zaenkrat bom razglasil samo, da v vintage ligi ne vlada jebena demokracija, ampak razsvetljeni absolutizem benevolentna diktatura #newsflash #dreamcrush #jesetri4thewin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah to je to, demokracija, ko vsak nekaj predlaga potem pa se vsi skregajo in rezultat tega je propad, v tem primeru propad Vintage lige. Res ne vem zakaj bi zaustavljali zmagovalnega konja. Razlog, da je prišlo manj ljudi to sezono na Vintage ligo po moje ni v sami organizaciji, ampak v trenutno to sezono odsotnih zvestih igralcev. Če hočete zvišati prijavnino je to po moje strel v koleno, saj je veliko prav novih igralcev, ki bi prišli le nekajkrat igrat pa jih odvrne cena. Že 10€ je za nekoga, ki spada v to skupino prevelik strošek, saj se zaveda, da z tako udeležbo ne bo prišel v top 8. S tem, da bomo zvišali prijavnino se bomo samo osamili in ostali samo potencialni finalisti za top 8. Jaz mislim, da bi bilo v redu, da ostane pri tem kot je. Podpiram pa idejo o izvedbi novih Legacy turnirjev v Ljubljani v obliki samostojnih turnirjev ali v obliki lige z točkovanjem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Še moja koroška 2 centa (pardon zarad poznosti posta ter slovničnih napak). Jaz osebno bi raje videl kakšen Legacy turnir več, ker do sedaj sem imel mogoče čas priti na eden ali top 2 turnirja na sezono glih zarad tega ker so turnirji vsake 2 meseca eden in mi je vedno kaj vmes prslo, da nisem mogel priti do Medvod zato sem tudi posledično prodal zbirk(so bili se drugi faktorji seveda kot kupil sem hiso itd... :), če bi bilo več turnirjev bi se mi splačalo spet vozit v Lj iz onstranstva naše dežele saj bi imel več možnosti, da bom imel čas glih tisto frdamano nedeljo. Z veseljem bom letos prišel na kak turnir,če mi bo kdo posodil kakšen deck :) ( storm please). Mi je pa ideja o superduper turnirjih všeč in bi brez problema plačal 20/30€ štartnine. Mogoč se mi pa spet userje kakšen 6-0 turnir. Pa en lep hribovski pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bi blo super ja, če bi imel čas za kak turnir, bi se ti tudi jaz z veseljem pridružil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo napovednik. Bom po dopustu naredil uraden topic.

 

+++

 

Vintage Liga XII

 

Najprej hvala za vse predloge in mnenja, ki ste jih posredovali. Pred spremembami bi rad najprej naslovil dve pripombi, in sicer glede grinda in finalnega turnirja.

Kot pove že ime, je VL ligaško tekmovanje in kot tako od udeležencev zahteva določeno mero vztrajnosti in predanosti. Poti do uspeha v VL sta dve; ali si dober na manjšem številu turnirjev in na njih pobereš smetano, ali pa redno hodiš na turnirje in akumuliraš težko pridobljene točke. Slavec in Milanič sta se lani odločila za prvo opcijo, drugi so morali priti na kak turnir več, da so ujeli zadnji vlak za top8. Ker se VL odvija že 12 let (kar je letos natanko polovica časa, kar MtG sploh obstaja), se je v tem času tudi veliko stvari spremenilo. Med najpomembnejšimi sta kakovost igralcev, ki je vsako leto višja, tako da je zmaga na dveh turnirjih in potem smooth sailing do finala preteklost; druga pa je card availability, saj dandanes bolj ali manj vsi (dokaj redni) igralci premoremo vsaj en čistokrven top tier deck (s proksiji ali brez) in smo ga tudi sposobni pilotirati na zadovoljivi ravni (YMMV). Razni momenti, ko ti monored zapali Tranquility s Karplusan Foresta, in zmage z za silo predelanim Rockom iz Extendeda Moderna z dodanim tistim enim Bayoujem, ki ga ravno premoreš, so bolj stvar romantične preteklosti in obujanja spominov kot pa današnje lige.

Finalni turnir je mišljen kot nagradni turnir za najboljše in najbolj prizadevne igralce VL, na katerem se lahko pomerijo med seboj za čast in slavo; joškatih nam že dolgo primanjkuje. Ta turnir je “cherry on a cake”, ne pa dejanska torta. Uvrščanje v top8 je in bo vsako leto težje. In to je dobro. Naj bodo vodilo dobre uvrstitve na posamičnih turnirjih, pa tudi finale ne bo izostalo.

 

 

Spremembe in nespremembe v 12. sezoni Vintage Lige

 

  • Prijavnina se poviša z 10e na 12e

Prijavnina je nespremenjena že leta, vmes pa je poleg inflacije in višjih stroškov najema prostorov prišlo tudi do precejšnjega porasta cen kart, zato so ob trenutnem sistemu nagrade (zlasti na posameznih turnirjih) bolj simbolične kot ne, pa bi to radi nekoliko popravili. Dvomimo, da bosta ta dva evra na mesec oz. turnir ob siceršnji ceni eternal deckov komu predstavljala takšno prepreko, da bo zaradi tega prisiljen prenehati z obiskovanjem turnirjev oz. ga bo to sploh odgnalo od prve udeležbe. Višja prijavnina se bo stekla direktno v nagrade na posameznih turnirjih, ne v sklad za jesetre finalni turnir, ampak samo, če boste nosili točne zneske. Sicer bodo jesetri debeli.

 

  • Nagrajevanje najboljših novincev

Obstoječi sistem nagrajevanja dveh najboljših novincev je nekoliko preživet, saj se je starih mačkov nabralo že toliko, da lahko nekdo nov pride na tri turnirje in postane najboljši novinec, kar pa nekako ni smisel te iniciative. Najbolj prizadevne novince bomo še naprej mamili s spodbudno nagrado v višini štirih desetevrskih apoenov, vendar bo za to potrebno doseči pet ducatov točk, nagrado pa bo vsako leto lahko pobasal le en novinec z največjim številom točk. Če 60 točk ne bo nabral nihče, se nagrada prenese v sklad za finalni turnir.

 

  • Proksiji

Proksiji so kljub temu, da nekateri iz kabala ob njih škripamo z zobmi, žal nujno zlo in ostajajo, vendar si bomo letos prizadevali, da bodo postali kakovostnejši. Poleg tega se da običajno praktično vse karte brez večjih težav sposodit. Iztrebiti kanimo razne neberljive čačke s kulijem na basic landih in jih nadomestiti s spodobnejšimi alternativami, npr. sprintanimi in v double sleeve zataknjenimi proksiji, umetelnimi rokodelskimi umetnijami, tiskanimi proksiji, proksiji na blank kartah, s kartami iz WCD deckov z zlatim robom itd. Bo kmalu™ spisan kakšen howto.

 

  • Vintage ostaja

In to v enaki meri, kot do zdaj, torej v obliki štirih turnirjev. Prvi razlog je že tradicija in ime same lige; drugi, da je že to bolj ali manj simbolična številka, pa tudi vintaga se drugod praktično ne da igrat (legacy pač); tretji pa, da še vedno ostaja dovolj (zlasti rednih) igralcev, ki so si nabavili power, ki jih vintage zanima, jim ga paše igrat in zanje ne predstavlja le mučnega in odvečnega grinda. Takisto se nam ne zdijo utemeljene pripombe, da si za uvrstitev v top8 nujno pod mus prisiljen hodit na vintage. Če v legacyju dosegaš dobre rezultate, je strah pred pregovornimi first turn Blightsteeli z double force backupom vsako igro odveč. Kar Milaniča vprašajte.

 

 

  • Štejejo vsi turnirji

Dejstvo, da se resnično življenje rado meša v rednost igranja medžiksov, je nekaterim igralcem z EMŠO številkami žlahtnejšega datuma in/ali mulci že dobro znano, zato smo se pač morali sprijazniti s tem, da na vse turnirje mogoče ne bomo prišli, pa čeprav so datumi znani za eno leto vnaprej in bi si načeloma verjetno lahko zrihtali tisto eno nedeljo na mesec frej. Ampak na to ni imun nihče. Poleg tega je kalkulacija pokazala, da se tudi v primeru, da bi štelo le najboljših 10 ali 9 turnirjev, na finalni lestvici to skoraj ne bi poznalo. Če pa bi odšteli četrt turnirjev, pa to že pod vprašaj postavi sam smisel ligaškosti lige.

 

  • Drugi Legacy turnirji

Veliko je pobud in pozivov po dodatnih legacy turnirjih, in dodatna bera njih bi se tudi nam zdela super, pa najsibo to v obliki velelegacyjev, FNM-jev, MCM trialsov, legacy ponedeljkov, organiziranih desantov v tujino ali česa drugega. Ampak za to si mora nekdo vzet čas in organizirat, organizatorji VL pa ga žal nimamo. Pomagamo lahko kvečjemu z nasveti, moralno podporo, reklamo na turnirjih VL in občasnim obiskom.

 

  • Ankete in podobno

 

Super, če se komu ljubi sestavit anketo, jo izpeljat in predstavit analizo. Jaz časa za to nimam.

 

 

Datumi:

17. september - L
15. oktober - L
12. november - V
10. december - L
14. januar - V
4. februar - L
4. marec - V
25. marec - L
15. april - V

6. maj - L Primorska
27. maj - L
10. junij - finale

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×