Jump to content
Planeswalker.eu
Sign in to follow this  
FenikZ

Vintage liga 14 - 2. turnir (MKM Praga trials)

Recommended Posts

Premierna zmaga v 14. sezoni je pripadla meni z RUG Delverjem, ki je statistično gledano tudi oktobra še vedno najbolj zastopan kupček smerti na MODOtu in turnirjih onkraj kokošjih meja. Se bo trend obrnil in bodo ljudje množično prišli pripravljeni za boj s to nadlogo ali se jih bo samo še več pridružilo klubu, ker imamo pač piškotke? Bo Throne of Eldraine kaj premešal karte? Pridite na turnir, pa boste videli iz prve roke. Poleg tega turnir šteje tudi kot trials za Card Market Series Praga, ki bo od 22. do 24. novembra (legacy je v nedeljo), tko da imate še zadnje šanse za osvojitev bya, playmata in kupona za 40 evrskih.



Kdaj: nedelja, 13. oktober 2019, začetek prijav ob 10h, štart turnirja okoli 10.30 in niti minuto pozneje. Kdor zamudi brez opravičila staršev (ali pa klica meni, no), dobi 1st round game loss in late entry.
Kje: Mladinski Center Jedro, Medvode
Format: Legacy (Oglej si, katere karte so v Legacyju prepovedane). Throne of Eldraine je že legalen.
Prijavnina: 12€
Nagradni sklad: 7€/igralca, ostalo gre za najemnino prostora in v nagradni sklad za finale lige. Plus Card Market kuponi za najboljše in CMS Trials Winner paket za zmagovalca (1x bye na legacy main eventu, playmat in CM kupon v vrednosti 40e - prevzem ob registraciji na turnirju CMS Prague).

 

Naj se techanje in sposojanje (napišite kar v to temo) začne!

 

Več o Vintage Ligi na splošno ter novostih in spremembah v letošnji sezoni si preberite tukaj.

Ne pozabite, da imate tisti, ki pridete na 8 turnirjev v sezoni (od enajstih), potem brezplačno udeležbo na enem od naslednjih turnirjev. Se pa ta bonus ne prenaša v naslednjo sezono. Prav tako bo nagrajen najboljši novinec, ki bo dosegel vsaj 60 točk.

 

Prijavljeni:
Aleš Jeraj
Anže Radej
Martin Medved
Matija
Grega
Samo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Če ma kdo še kakšen bon za Hitrega, naj ga prinese, da skupinsko unovčimo še zadnjo džabe pico evah (mislim, da nam manjkajo dva ali trije boni). Se vidimo v nedeljo!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, GregAtog said:

Jaz bi pa rabil 1x Ashen Rider, če ima kdo mogoče za posodit/prodat.

Dobiš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tudi na drugem turnirju v sezoni se je pokazalo, da je zmagovita strategija igrat Wrenn and Sixe, saj sva bila s Tomotom kot edina pristaša drevesnega planeswalkerja na koncu čisto na vrhu lestvice, tretji pa je bil Matija z Omnisneakom. Za moj flawless victory se najbolj zahvaljujem enemu stavku iz sideboard guida za moj deck: Keep competitive hands. To se mi je obrestovalo čez in čez, seveda pa takemu perfect scoru pritiče tudi nekaj krompirja, kot je npr. nič videnih chalicov v treh igrah proti moon stompyju, timely bolt z vrha proti elfom in pa biti tisti, ki ima po nukanju z wastelandi prvi na mizi dva landa in scasta wrenna. Priporočam vsem, ki bi radi zmagali ?

Ob odsotnosti nekaterih članov stalnega inventarja se nas je zbralo srečnih 13 + zlata ribica, v metagejmu pa sta s po dvema kopijama absolutno prevladovala dva decka, in sicer RUG Delver (en NBC in en s stifli) ter elfi. Drugi so igrali jund, omnishow, uw fish, cephalid breakfast, moon stompy, jeskai snow control, ur delver, mario special brew in monogreen infect. Slednjega je igral David, ki se je naši židani klapi pridružil povsem na novo (čeprav mu je bil magic položen praktično v zibko, saj ga je igral že njegov fotr) in prinesel domačo kreacijo, ki bi se ji mogoče kdo posmehoval, a je ob pomoči štirih berserkov vseeno uspel nabrati nekaj surprise second turn zmag. Upamo, da ti je bilo všeč in boš prišel še kdaj! Pa če še kdo drug razmišlja, da bi prišel pogledat, kar brez skrbi, ne grizemo. Razen ob torkih.

 

Lestvica uvrstitev na turnirju z decklistami

Lestvica lige po 2. turnirju

 

Naslednjič se vidimo 10. novembra, in sicer bomo igrali Vintage. Turnir bo glih tako štel za CMS Trials za Prago. Se vidimo! Če pa koga mika še prej igrat legacy, naj naslednji teden v sredo skoči na CMS Trials za Prago, ki ga organizirajo Kartologi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×