Jump to content
Planeswalker.eu
Sign in to follow this  
FenikZ

Vintage liga 14 - 1. turnir

Recommended Posts

Ali bo drot upgrejdal deck z Liliana's Triumphi? Si bo kdo privoščil Wrenn and Sixe? Koliko fojlov še manjka kroniku za deck in ali bo Mario letos spet začel igrati vintage, ampak samo s korejskimi fojli? Vse to in še več v razburljivi novi nadaljevanki Vintage Liga 14. Na sporedu vsak mesec do junija ob random nedeljah, občasno celo dveh. Gentlemen and gentleladies, start your engines!



Kdaj: nedelja, 22. september 2019, začetek prijav ob 10h, štart turnirja okoli 10.30 in niti minuto pozneje. Kdor zamudi brez opravičila staršev (ali pa klica meni, no), dobi 1st round game loss in late entry.
Kje: Mladinski Center Jedro, Medvode
Format: Legacy (Oglej si, katere karte so v Legacyju prepovedane).
Prijavnina: 12€
Nagradni sklad: 7€/igralca, ostalo gre za najemnino prostora in v nagradni sklad za finale lige

 

Naj se techanje in sposojanje (napišite kar v to temo) začne!

 

Več o Vintage Ligi na splošno ter novostih in spremembah v letošnji sezoni si preberite tukaj.

Ne pozabite, da imate tisti, ki pridete na 8 turnirjev v sezoni (od enajstih), potem brezplačno udeležbo na enem od naslednjih turnirjev. Se pa ta bonus ne prenaša v naslednjo sezono. Prav tako bo nagrajen najboljši novinec, ki bo dosegel vsaj 60 točk.

 

Prijavljeni:
Aleš Jeraj
Anže Radej
Martin Medved
Matija
Samo
Grega
Mario

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Mr Miagi said:

ma kdo morda 1x scroll rack angleški za prodat? načeloma lahko tudi menjam za japonskega. 

 

Ti jst prinesem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

V nedeljo se nas je zbralo ducat, da smo po poletnem mrtvilu otresli prah s kart, zluftali ovitke in vanje vtaknili čez poletje izdane dobrote. Po šestih rundah sem slavil jaz z NBC RUG Delverjem pred Korošcem z Omnisneakom in Finžgarjem z Elfi, sicer pa je bil field sestavljen takolele: 3x storm, 2x elves, rug delver, ur delver, burn, punishing jund, omnisneak, moon stompy in buried phoenix.

Meni so pri oranju do prvega mesta nove karte prišle zelo prav, Wrenni in Arcanisti so delali overtime zlasti proti obema nasprotnikoma, ki sta se mi zoperstavila z elfi, ki pa imajo tradicionalno majhne riti, zato jih Wrenn hitro pospravi z mize, potem pa začne recurrati wastelande. Prav tako so se dobro izkazali Force of Negationi, ki sem jih menda celo večkrat scastal za 3 mane kot za alternativni cost in so z ostalimi 14 kartami permissiona (postboard) poskrbeli, da mi ni bilo hudega, ko sem igral proti Korošcu z omnisneakom. Prvo rundo sem igral proti Mariu, ki je sicer zamujal, ampak sva vseeno igrala, in sem z močjo bolt-arcanist-bolta zmagal tudi igro, ki bi jo moral pušiti, ker sem zaradi možganskega prdca pustil, da se je resolval buried alive. Sej bom naslednji turn fetchal bojuka bog s crop rotationom in požrl fenikse... aja, ne. Prva igra proti jundu je bila smešna, saj je šel do mesta 1st turn delver, prav veliko drugih spellov pa ni igral nobeden od naju, ker me je Tomo prijazno trikrat wastelandal, a je zato tudi sam ostal na enem landu + still had all deez. Druga je bila pa polna trejdanja threatov in odgovorov, oba sva bila večji del igre hellbent, ampak mi je na koncu vseeno uspelo spraviti skozi še zadnje točke škode, ker sem pač vlekel cantripe in kruh, Tomo pa discard. Izgubil sem edino proti Posinku z moon stompyjem, ki je imel itak vedno 1st turn chalice, ki sem ga moral countrat, ampak je potem zmanjkalo odgovorov za druge bolanije, ki jih je vlekel. Je pa res, da niti ene igre proti njemu nisem začel s 7 kartami in tudi moji delverji so raje ostajali v človeški kot muhasti obliki.

Lestvica turnirja (pošljite deckliste!)

Lestvica lige

 

Enivej, bilo je zabavno in upam, da se prihodnjič vidimo v številčnejši postavi. Naslednji turnir bo 13. oktobra, igrali bomo legacy, Throne of Eldraine bo že legalen, turnir pa bo štel tudi kot trials za MKM Praga, ki bo 24. novembra.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×